Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Kostky s hráškem
2x sojové kostky Bona Vita (balení 100 g) 2x hrášek (plechovka 400 g) 3x velká cibule zeleninový bujón Wurzl BIO (nebo solčanka, vegeta ...) kari koření, ovesné vločky Namočit sojové kostky den dopředu do zeleninového bujónu Wurzl BIO (nebo solčanky, vegety ...) Usmažit cibuli, po chvilce osolit tím, v čem jsme namočily kostky. Když je cibule osmažená, přidat trochu kari a lehce podlít vývarem z kostek. Přidat vymačkané kostky a dusit. Podlévat dle potřeby. Asi po 30 minutách pomalého dušení přidat hrášek i s nálevem a znovu pomalu dusit. Nakonec zahustit ovesnými vločkami a 5 minut povařit. Dvacet minut nechat stát na vypnutém vařiči. Podáváme se špagetami, rýží nebo bramborami. Dobrou chuť přeje Hanka Procházková |